Български (Bulgarian): Добре дошли в SAFE Forum 🐉

Привет на всички българоговорещи!
Аз съм нов и неук в този форум така ,че извинявайте ако съм досадил някому!

2 Likes

Добре дошли!
Не говоря български, но разбирам малко.

2 Likes

Ахаха перфектно пишеш! :slight_smile:

2 Likes

Здравейте на всички.
Запленен съм от идеята за алтернативна опция на интернетът, който всички ние ползваме в момента, затова желая да стана част от “движението”.
След като прекарах няколко неплодородни часа в опити да разбера как работят “wallets” “safecoins” “mining” и други , успях да инсталирам “портмоне” което отказа да работи каквото и да сторя и се чувсвтвам леко обезнадежден. Затова се обръщам към вас по опитни колеги и сънародници.
Дали някой може да ме хване за ръчичка и да ми обясни стъпка по стъпка, какво да сторя за да мога да стана част от “семейството”?
Благодаря предварително. Поздрави от Германия.

1 Like

Здрасти и добре дошъл! :dragon:

В момента има реални токени MaidSafeCoin върху блокчейна на Биткойн, които се търгуват по борсите. Тях ще можеш да замениш за истинските SafeCoin, когато мрежата бъде пусната.

Ако искаш да си играеш има тестови SafeCoin за тестовата мрежа. В момента пиша ръководство за най-новата тестова мрежа и днес или утре ще го пусна в българския форум/сайт: https://forum.safenetwork.bg/

Ако имаш някакви други въпроси ще се радвам да ти отговоря на лично съобщение.

Поздрави,
Димитър

SAFE Network новини - 8.11.2018

Ето някои от основните неща тази седмица:

 • Версия 2 на Crust Теста приключи вчера.
 • От днес стартирахме списък абониране за новини по имейл. Регистрирайте се (използвайки формуляра в долния край на официалния уеб сайт safenetwork.tech ), за да получавате най-новите новини за всички разработки, актуализации и версии на SAFE Network.
 • Публикувахме нова публикация в Medium, озаглавена “Защо Интернет има нужда от развитие (отново)” .
 • Позицията за изпълнителен асистент е попълнена, и новия служител ще се присъедини към екипа ни в понеделник, за да поеме старата роля на Надя. Също така наехме още един Software Test Engineer , който се присъединява към екипа на Стивън на 6 декември, а на 10 декември към рекламния отдел ще се присъедини още един маркетингов специалист.
 • Има ново предложение за RFC за системата за публично наименование. Направихме дискусионна тема във форума за програмисти за тези, които искат да навлязат по навътре в предложените примери за RDF и ядрото от решения за съдържанието в мрежата (и използването на RDF данни за предоставяне на яснота / структура и гъвкавост).
 • Разработката на следващото издание на SAFE Client Libs (0.9.0) върви добре и е планирано да бъде пуснато следващата седмица.
 • Routing екипа работи по подготовката на Parsec за чиста интеграция в маршрутизирането, като същевременно напредва по задачите за откриване на злонамереност.

Повече информация може да намерите във форума на общността: SAFE Network Dev Update - November 8, 2018

SAFE Network новини - 15.11.2018

Ето някои от основните неща тази седмица:

 • MaidSafeCoin е добавен в новините на Blockfolio, което ще ни позволи да изпращаме съобщения за важни новини за SAFE мрежата.
 • Започнахме да експериментираме със създаването на кратки видео новини, използвайки седмичната разбивка на напредъка ни в разработката на мрежата. Тук https://youtu.be/JU-k2zTIo0M може да видите тестови видео клип с информацията от миналата седмица. Ако имате препоръки ще се радваме да ги споделите с нас във форума на общността.
 • Публикувахме нова статия в Medium (Успешният завършек на Crust теста) и @ustulation представи резултатите от Crust теста в подкаста на @fergish SAFE Крастопътища.
 • Среща на SAFE Network: Лондон е насочена за 28 ноември и имаме удоволствието да ви съобщим за старта на ново събиране на общността - SAFE Network: Брайтън на 5 декември
 • Предложението за поддръжката на XOR базирани имена на web адресите (XOR-URLs) в API-то е формализирано в RFC, достъпно за ревю и дебат тук. Бихме искали да ви поканим в дискусията в самия PR.
 • SAFE Client Libs 0.9.0 ще бъде публикуван по-късно днес. Множество подобрения и поправки са налични в тази версия. Подробна информация за основните неща може да намерите във форума: SAFE Network Dev Update - November 15, 2018

SAFE Network новини – 22.11.2018

Ето някои от основните неща тази седмица:

 • MaidSafeCoin скоро ще бъде представен в услугата на BitUniverse Link. С 80% от техните потребители базирани в Азия, това ще е изцяло различна демография от хора за разлика от другите услуги, с които започнахме да работим наскоро.
 • Искаме да насочим вниманието Ви към невероятната работа, която happybeing върши с проекта си SAFE Drive. Заслужава си да се информирате, какво точно прави!
 • Библиотеката safe_app_java е обновена да работи с последната версия на SAFE Client Libs. Това е голямо постижение за Java библиотеката, защото версия 0.9.0 на Client Libs включва поправки на трудностите, които срещахме в JNI слоя.
 • Библиотеката safe_app_csharp също е обновена да работи с версия 0.9.0 на SAFE Client Libs. Заявки за обновяване са подготвени и за safe-authenticator-mobile и safe_app_csharp хранилищата.
 • Основната библиотека safe_app също е обновена до версия 0.9.0 в safe_app_nodejs пакета и последния PR, който е плануван за включване в следващото обновление е в процес на преглед и тест в момента.
 • Екипа разработващ SAFE Client библиотеките е фокусиран върху разбирането на това кои RDF възможности трябва да включим в ядро от библиотеки на SAFE мрежата за да поддържаме по-добре Solid и W3C стандартите.

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: https://safenetforum.org/t/safe-network-dev-update-november-22-2018/

SAFE Network новини – 29.11.2018

Ето някои от основните неща тази седмица:

 • @fergish взе интервю от @joshuef и @bochaco за RDF/Solid връзката със SAFE.
 • Нова версия на safe_app_nodejs пакета (v0.10.0) беше публикувана тази седмица в npm, което включва някои подобрения основно за експерименталните APIs. Моля вижте в changelog за пълния списък с промени.
 • SAFE Client Libs екипа напредва добре с проучването за добавяне на поддържка на RDF/SPARQL в SAFE Client Libs. Прогресът им може да бъде следен в GitHub issues.
 • Засичането на злонамерени действия, тестването и интеграцията на рутинга продължават да са основния фокус на Routing екипа.

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: https://safenetforum.org/t/safe-network-dev-update-november-29-2018/

SAFE Network новини – 6.12.2018

Ето някои от основните неща тази седмица:

 • Имаме 7 нови члена на екипа, които се присъединяват към нас тази седмица (3ма от тях са стажанти).
 • Щастливи сме да обявим излизането на нова версия на Android библиотеката достъпна на safe-app-android и safe-app-android-dev в oss-snapshot-local хранилището. API документацията към нея също е достъпна за справки.
 • API документацията за safe_app_csharp вече е достъпна за справки.
 • Публикувахме нова поправка на safe_app_nodejs пакета (v0.10.1), която съдържа обновление за два незначителни проблема. За повече подробности за поправката вижте changelog .
 • Публикувахме нов клон на Routing хранилището наречен fleming, защото мислим, че промените върху, които работим вътрешно през последните седмици са стъпка в правилната посока. Моля имайте пред очи, че това са все още са доста ранни дни от гледна точка на производителността и все още предстои значителна работа преди кода да може да се пусне в тестова мрежа.
 • От тази седмица Routing екипа е разделен на два под-екипа.

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: SAFE Network Dev Update - December 6, 2018

SAFE Network новини – 13.12.2018

Ето някои от основните неща тази седмица:

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: SAFE Network Dev Update - December 13, 2018

SAFE Network новини – 20.12.2018

Ето някои от основните неща тази седмица:

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: SAFE Network Dev Update - December 20, 2018

SAFE Network новини – 10.1.2019

Ето някои от основните неща тази седмица:

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: SAFE Network Forum

SAFE Network новини – 17.1.2019

Ето някои от основните неща тази седмица:

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: SAFE Network Forum

SAFE Network новини – 24.1.2019

Ето някои от основните неща тази седмица:

 • Утре в 15:30 UTC ще проведем Zoom сесия за SAFE браузъра с @bochaco и @joshuef. Вижте тази тема за повече подробности как да се присъедините.
 • Може да прочетете представянето, на някои от новите членове на екипа ни в индийския ни офис в Чентай в тази публикация.
 • По рано днес публикувахме нова версия на SAFE Browser v0.11.1.
 • В SAFE Client Libs направихме добър прогрес с RDF съхранението: експерименталното доказателство на концепцията, върху което работим ни позволява да съхраняваме тройни RDF нативно в Променими данни.
 • В Crust работим върху подобряването на стартиращия кеш. Благодарности към Luka, който отделя от времето си за да въведе лимити за стартиращия кеш.

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: SAFE Network Forum

SAFE Network новини – 31.1.2019

Ето някои от основните неща тази седмица:

 • Пуснахме обновление на C# API-то и ново ръководство за .NET за мобилна и десктоп разработка върху SAFE Network. Вижте тази тема за повече подробности.
 • Рутинг екипа публикува първи форум пост с идеята да хвърлят светлина върху работата, която вършат в подготовка за следващата голяма стъпка SAFE Fleming.
 • Няколко члена на екипа на MaidSafe ще присъстват на FOSDEM този уикенд. Вижте тази тема във форума за още подробности.

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: SAFE Network Forum

SAFE Network новини – 7.2.2019

Ето някои от основните неща тази седмица:

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: SAFE Network Forum

SAFE Network новини – 14.2.2019

Ето някои от основните неща тази седмица:

 • Публикувахме интервю със създателя на Devolution @Глен Симистър.
 • Както споменахме в новините миналата седмица, имаме добра идея как да заменим бетонната монета с обща монета за да направим PARSEC напълно асинхронен. Въпреки това осъзнахме, че това ще увеличи неимоверно работата на Рутинг екипа. Така че, направихме план на работата, която трябва да се свърши и имаме ясна представа как да я свършим, но за момента ще запазим всичките си усилия за довършването на SAFE Fleming, колкото е възможно по-скоро. Ще продължим документирането на наученото за общата монета, но въвеждането й остава с нисък приоритет за сега.

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: SAFE Network Forum

SAFE Network новини – 21.2.2019

Ето някои от основните неща тази седмица:

 • В продължение на серията от публикации започната преди 3 седмици Рутинг екипът представи следващата публикация за да привлече внимание към основните въпроси, които ни вълнуват в момента.
 • @douglas.santos се присъедини към екипа тази седмица и ще работи заедно с @povilasb в Crust екипа.

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: SAFE Network Forum

SAFE Network новини – 28.2.2019

Ето някои от основните неща тази седмица:

Подробна информация може да намерите както винаги във форума на общността: SAFE Network Forum