Български (Bulgarian) 🇧🇬 Добре дошли в Safe Forum

Често Задавани Въпроси

06. За програмисти

Какво ще печелят програмистите?

15% от всичкия добиван Safecoin ще бъде запазван в общ запас за програмистите. Това ще подсигури силно мотивирана общност от програмисти и ще ги награди за създаването на безплатни за използване от потребителите приложения. Програмистите ще могат да публикуват програмите си в SAFE Network. Тези разработчици на приложения са наречени Строители и мрежата ще ги награждава за със Safecoin за използването на приложенията им от потребителите. Това е възможно, защото разработчиците на приложения могат да добавят адрес на свой портфейл в програмите си. Това създава напълно автоматичен модел за печелене на пари от проекти с отворен код както от частни индивиди, така и от фирми за разработване на програми. Програмисти, които работят за подобряване или оправяне на бъгове в SAFE Network, също ще могат да печелят Safecoin при приемане на кода им в ядрото на мрежата.

Причини да разработвате за SAFE мрежата:

  • Достъп до програмите ви от всякъде
  • Без API ключове — просто сваляте кода ни и започвате да го използвате
  • Изключително ниски разходи за привличане на клиенти и никакви инфраструктурни разходи
  • Програми, които се адаптират в реално време към промени в натовареността
  • Подсигурявате сигурност, поверителност и анонимност на всичките си потребители

Аз съм програмист, как мога да се включа?

В допълнение към нашия информативен и полезен форум за програмисти SAFE мрежата има специален център за разработчици, в който ще намерите цялата информация и ресурси за програмиране, от които имате нужда.

Посетете Dev Hub

Защо SAFE мрежата е с отворен код?

Защото SAFE Network има потенциала да стане важна част от живота на всеки свързан към интернет човек на планетата, MaidSafe са 100% отдадени на идеята всичкия софтуер да е предоставен с отворен код лиценз. Това насърчава иновациите и пречи, който и да е човек, компания или организация да поеме контрол над технологията.

Какъв лиценз с отворен код използва SAFE мрежата?

Всичкия SAFE Network и MaidSafe код е достъпен под GPLv3,BSD или MIT лиценз.