Български (Bulgarian) 🇧🇬 Добре дошли в Safe Forum

Често Задавани Въпроси

01. Въпроси за SAFE Network

Какво е SAFE мрежата?

SAFE (Безопасен Достъп За Всеки) мрежата е нов безопасен начин да използвате приложения, които ценят безопасността на вашата информация преди всичко. Сваляйки безплатния SAFE софтуер ще получите достъп до: чат приложения, програми, имейл, социални мрежи, място за съхранение на информация, видео разговори и още много.

Вместо да използва дата центрове и сървъри, които са уязвими на кражба на информация и следене, както е често срещано в днешния интернет, SAFE Network използва предимствата на peer-to-peer технологията обединявайки неизползвания компютърен ресурс на потребителите си, създавайки глобална мрежа.

SAFE мрежата е създадена от неизползваното място на хардиска, свободното процесорно време и интернет свързаността на потребителите си. Предлага ниво на сигурност и поверителност без аналог в настоящия интернет и за разлика от големите корпорации (Google, Facebook, Apple) връща контрола на потребителите върху информацията им.

Като предоставяте неизползвания ресурс на компютъра си на SAFE мрежата ще получавате заплащане под формата на криптовалута наречена Safecoin.

Какво е автономна мрежа?

Автономна мрежа е тази, която няма нужда от човешка намеса. Всеки може да се присъедини към нея – и много важно – никой не може да бъде спрян да се присъедини.

От момента, в който качите криптираната си информация, не се изисква никаква човешка намеса, която да я обезопаси и само вие може да я достъпите отново. Без намесата на хора SAFE мрежата интелигентно мести частите на вашата информация между компютрите в мрежата, които също мести в различни групи за да предостави тотална сигурност и поверителност през цялото време. Вие решавате каква информация да съхраните – и автономната мрежа я защитава, за да остане под пълния ви контрол.

Защо да използвате SAFE мрежата?

Приложенията и програмите на съществуващия интернет компрометират личната ви информация чрез рекламиране и ефективно контролират вашите данни, като ви предоставят достъп до тях, когато влезете. В SAFEмрежата само вие контролирате кой има достъп до вашите данни и децентрализираните функции за сигурност правят данните ви по-безопасни от всякога. Ако добавите част от неизползваните ресурси на компютъра ви в мрежата ще бъдете компенсирани за това с вградената в мрежата криптовалута Safecoin.

Кой притежава SAFE Network?

Никой.

SAFE мрежата е с отворен код. Нашата цел е да създадем ресурс, който може да бъде използван от всеки за да разпространява цялото знанието между хората и да подкрепя споделянето по цялата планета, без значение от държавата, културата или икономическото състояние.

Кои са MaidSafe?

Започната през 2006 година от шотландския инженер Дейвид Ървайн компанията MaidSafe е основния разработчик на SAFE мрежата. Съставена е от малък екип (43 служителя към 1.01.2019) мислители, изобретатели, разработчици, докторанти, инженери и дизайнери. Компанията е базирана в Ейр, Шотландия, но работим с талантливи хора от много различни култури и държави, подобно на потребителите, на които служим. Въпреки разнообразието ни, всички имаме една цел: сигурност и поверителност за всеки.

Посетете Maidsafe.net